De BMW i5 Touring: de ideale zakelijke leaseauto

Alles wat je in een leaseauto zoekt.

Auteur

Nienke

Publicatiedatum

25-07-2024

Leestijd

3 minuten

Tags

Inspiratie
Reviews
Zakelijk
Blog

Waarom is de BMW i5 Touring de ideale elektrische leaseauto?

Wordt het tijd om een nieuwe leaseauto uit te zoeken? Grote kans dat je overweegt om over te stappen op elektrisch. Het aanbod elektrische auto’s groeit met de dag en de zoektocht naar de beste elektrische leaseauto wordt daardoor steeds ingewikkelder. In dit artikel lichten we graag uit waarom juist de BMW i5 Touring het overwegen waard is als zakelijke leaseauto.

De 5 redenen om de BMW i5 Touring te kiezen als elektrische leaseauto

  1. Een elektrische stationwagen is zeldzaam
  2. Hij heeft een bijzonder goede actieradius
  3. De i5 Touring biedt meer dan genoeg ruimte
  4. De bijtelling van een elektrische auto is gunstig
  5. Deze premium stationwagen behoort tot de top


Een stationwagen als elektrische leaseauto? Zeldzaam!

Meteen één van de belangrijkste redenen: de BMW i5 Touring is op dit moment de enige elektrische stationwagen op de markt. Er is nog steeds een grote groep liefhebbers van deze mooie en praktische carrosserievorm, maar de stationwagen lijkt langzaam een uitstervend ras te worden. Steeds meer merken stappen op de SUV-trend en ook de zakelijke leaserijder kiest steeds vaker voor een hoge instap. De BMW i5 Touring vormt hierop de uitzondering en heeft daarmee een unieke positie in de leasemarkt.

Een zakelijke leaseauto met een bijzonder goede actieradius

Kies je voor de i5 Touring als elektrische leaseauto zit je qua actieradius goed.Hij heeft een bereik van maximaal 560 kilometer, wat meer dan voldoende is voor woon-werkverkeer én voor lange ritten zonder frequente laadstops.

Meer dan voldoende ruimte in de elektrische i5 Touring

Wil jij een elektrische leaseauto zonder in te leveren op ruimte? De i5 Touring biedt uitkomst. De i5 Touring heeft achterin veel beenruimte en heeft maar liefst 570 liter bagageruimte. De kinderen én vakantiespullen kunnen dus gemakkelijk mee. En wil je een keer écht grote objecten vervoeren? Met het neerklappen van de achterbank groeit de kofferbakruimte naar een forse 1.700 liter.

Lees verder onder de foto's. 

De bijtelling is gunstig van een elektrische zakelijke leaseauto

Rijd je jouw zakelijke leaseauto ook privé? Dan betaal je bijtelling. In dat geval is het extra voordelig om voor een elektrische leaseauto te gaan. Het bijtellingspercentage (16%) is op dit moment nog steeds lager dan dat van een leaseauto met verbrandingsmotor (22%). Dit kan ervoor zorgen dat het leasen van een premium auto als de BMW i5 Touring goedkoper is dan een minder luxe auto met verbrandingsmotor. Dan is de keuze snel gemaakt, toch?

De BMW i5 Touring behoort tot de top elektrische leaseauto’s

Zoals hierboven al vermeld en één van de belangrijkste redenen om voor de BMW i5 Touring als zakelijke leaseauto te kiezen: het is een prachtige, premium auto. Het strakke en moderne design van de BMW i5 Touring straalt professionaliteit uit en zijn comfortabele en luxe afgewerkte interieur laten je thuisvoelen. Zeker wanneer je veel zakelijke kilometers aflegt is het investeren in comfort geen overbodige luxe. De elektrische i5 Touring is voorzien van topnotch rijhulpsystemen voor een ontspannen rit en biedt geoptimaliseerd akoestisch comfort, ideaal voor lange ritten en vergaderingen onderweg. 

Meer weten over het zakelijk leasen van de BMW i5 Touring?

Ben je benieuwd naar de rijeigenschappen van de BMW i5 Touring, de vele opties om de auto mee aan te kleden of wil je graag meer informatie over het zakelijk leasen van een elektrische auto? Bezoek één van onze BMW-dealers. Hier vertellen we je graag meer over de BMW i5 Touring en het zakelijk leasen bij Hedin Automotive.