Hedin Automotive realiseert een super store in Amsterdam

Auteur

Daisy

Publicatiedatum

22-08-2024

Leestijd

2 minuten

Tags

Nieuws

22 augustus 2024 - Hedin Automotive geeft het startschot voor een bijzonder bouwproject langs de A2 in Amsterdam Zuidoost. In het nieuwe pand zijn straks meerdere automerken gehuisvest. 

Na oplevering - in het najaar van 2025 - zullen aan de Klokkenbergweg de dealeractiviteiten van Ford, Hongqi, Lotus, Mercedes-Benz en smart voor de regio Amsterdam gehuisvest zijn in een super store. Met respect voor de unieke identiteit van de genoemde automerken en in overleg met de importeurs, realiseert Hedin Automotive komend jaar een nieuw onderkomen voor de dealeractiviteiten van deze toonaangevende automerken, inclusief een occasion center met ruimte voor meer dan 100 gebruikte voertuigen.

Het bouwproject is onderdeel van een brede netwerkstrategie van Hedin Automotive dat als dealergroep inmiddels 28 automerken vertegenwoordigt op 90 locaties in Nederland met in totaal 138 verkooppunten. Het optimaal benutten van de beschikbare showrooms is een voortdurende uitdaging voor een dealergroep met zoveel merken en locaties, zeker nu veel merken hun distributiemodel wijzigen en allerlei nieuwe fabrikanten de markt betreden. Hedin Automotive speelt hier op in door een multifunctioneel pand te realiseren in Amsterdam Zuidoost, geschikt voor meerdere automerken.

Investeren in de toekomst

Het nieuwe pand wordt volgens de huidige CO2- en duurzaamheidsnormen gebouwd. Maar deze bouw gaat nog een stapje verder. Zo wordt een aantal muren volledig beplant. De groene uitstraling is een mooi contrast met het strakke design van het pand. In de bouw wordt veel gebruik gemaakt van glas en duurzame materialen waarbij circulariteit en hergebruik een belangrijke rol spelen. Het pand wordt voorzien van zonnepanelen en een groot deel van de parkeerplaatsen krijgt een overkapping dat gemaakt is van zonnepanelen. De opgewekte stroom kan direct het pand voorzien van elektriciteit of gebruikt worden voor het opladen van elektrische auto’s.  Voor Hedin Automotive is het één van de grootste bouwprojecten tot nu toe. Met deze investering dragen zij bij aan de bedrijvigheid van de regio en levert het een esthetisch mooi pand op langs de A2, ook wel de belangrijkste toegangsweg naar de stad.