Kia Picanto review

Een stoere upgrade.

Auteur

Nienke

Publicatiedatum

19-07-2024

Leestijd

3 minuten

Tags

Reviews
Blog

De verkooptopper van Kia is vernieuwd

De Kia Picanto is al jaren een van de populairste modellen van Kia. Dankzij zijn compacte formaat, zuinige motoren en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding, heeft deze kleine stadsauto vele harten veroverd. Als Kia-dealer zijn wij verheugd dat de productie van de Picanto voortgezet wordt, in tegenstelling tot veel andere merken die hun kleinere modellen schrappen. Hoog tijd om te bekijken wat nieuwe Kia Picanto te bieden heeft.

De Kia Picanto 2024 heeft een nieuw uiterlijk

Hoewel de Picanto niet volledig nieuw is en nog steeds op hetzelfde platform staat, heeft hij een grote facelift ondergaan. De voorkant is compleet vernieuwd met een nieuwe motorkap voorzien van twee vouwen. De bekende ‘Tiger Nose’ grille is behouden, maar de nieuwe koplampen, die variëren van halogeen in de basisversie tot LED in de hogere uitvoeringen, geven de auto een frisse uitstraling. Bij de GT-Line verbindt een LED-lichtstrip de koplampen, wat samen met de dagrijverlichting op de hoeken de auto optisch breder maakt. Ook de voorbumper van de GT-Line oogt stoerder en sportiever.

Ook aan de achterkant kreeg de Picanto een facelift

Aan de achterzijde zijn de achterlichten vernieuwd en optisch met elkaar verbonden, wat de Picanto breder doet lijken. Bij de GT-Line loopt de verlichting door en de sportieve diffusor voegt extra body en sportiviteit toe. Ondanks deze visuele veranderingen blijft de bagageruimte ongewijzigd op een respectabele 255 liter, wat ruim voldoende is voor een auto van dit formaat.

Standaard rolt de Picanto op 14 inch stalen wielen met sierdeksels, maar de luxere uitvoeringen bieden 14, 15 of zelfs 16 inch lichtmetalen velgen met nieuwe designs. De keuze uit 9 verschillende carrosseriekleuren, waarvan 4 geheel nieuw, biedt voor ieder wat wils.

Lees verder onder de video

Bekijk onze Kia Picanto review video

De Kia Picanto's motoren en zuinige verbruik

De Picanto staat bekend om zijn zuinige verbruik en er valt qua motorisatie niet veel te kiezen. Je krijgt een zuinige 1 liter motor met 63 pk, met een gemiddeld verbruik van 1 op 20. Als koper kun je wel nog kiezen tussen een handgeschakelde versnellingsbak of een automaat. Uiteraard wordt de Picanto geleverd met de bekende 7 jaar garantie van Kia.

Een degelijk interieur en van alle gemakken voorzien

Het interieur van de Picanto is no-nonsense en praktisch. De nieuwe modellen hebben standaard een 4,2 inch digitaal instrumentarium en een 8 inch touchscreen met navigatie, Apple Carplay en Android Auto. Met de Kia Connect app verbind je je telefoon moeiteloos met de auto, zodat je altijd op de hoogte blijft van verkeersinformatie en je de auto op afstand kunt openen of vergrendelen. USB-C-poorten voorin en achterin zorgen voor gemak, en in sommige uitvoeringen is draadloos opladen met een koelventilator mogelijk. 

Rijhulpsystemen en veiligheid in de nieuwe Kia Picanto

De Kia Picanto is uitgerust met diverse rijhulpsystemen zoals rijstrookassistentie, voetganger- en fietserdetectie en snelheidsbordenassistentie. Andere systemen zoals noodrem en dodehoekassistentie zijn optioneel of standaard in de GT-Line. Meer weten over de verschillende interieuropties en systemen van de Kia Picanto? We lichten graag alle uitvoeringen en mogelijkheden toe in in één van onze vestigingen.

Ons eindoordeel van de nieuwe Kia Picanto

De vernieuwde Kia Picanto is een frisse en moderne opvolger die zijn plaats in het Kia-gamma meer dan waard is. Ondanks het feit dat ook de Kia Picanto in prijs is gestegen, blijft zijn uitstekende prijs-kwaliteitverhouding behouden. Bij Hedin Automotive nodigen we je graag uit voor een proefrit in een van onze Kia-vestigingen. Ons team staat klaar om je te adviseren over de mogelijkheden en over het kopen, leasen of financieren van deze fantastische kleine auto.