Nissan Qashqai 2024 review

Deze fijne familie-SUV heeft een facelift gehad.

Auteur

Nienke

Publicatiedatum

11-09-2024

Leestijd

5 minuten

Tags

Reviews
Blog

Wat heeft de Nissan Qashqai facelift te bieden?

De derde generatie Nissan Qashqai heeft een make-over gekregen. De facelift van deze populaire gezins-SUV ziet er strakker en moderner uit, en biedt daarnaast een aantal handige nieuwe functies. Maar wat is er precies veranderd? In deze blog duiken we dieper in de nieuwste updates, zowel van het exterieur als het interieur, en kun je in de video zien waarom de vernieuwde Qashqai het overwegen waard is.

Een stoere upgrade voor het exterieur van de Nissan Qashqai 2024

Sinds zijn lancering in 2006 heeft de Nissan Qashqai een stevige plek veroverd in de harten van SUV-liefhebbers. Zijn robuuste maar toegankelijke ontwerp was destijds een frisse wind in de wereld van gezinsauto's. Hij combineerde als een van de eersten de ruimte van een praktische familie-auto met de styling van een SUV. En nu, in 2024, is de Qashqai voorzien van een moderne facelift om opnieuw harten te veroveren.

Wat meteen opvalt is de vernieuwde neus van de auto. De grotere grille, geïnspireerd op het pantser van een samurai-strijder, straalt kracht uit. De grille bestaat uit losse elementen die afhankelijk van de uitvoering in zwart of met een chromen finish komen. De koplampen zijn opnieuw ontworpen en geven de Qashqai een moderner en sportiever uiterlijk. Bij sommige uitvoeringen loopt de dagrijverlichting qua vormgeving zelfs naadloos over in de grille, wat zorgt voor een dynamische look.

De velgen zijn beschikbaar van 17 inch tot 20 inch, afhankelijk van de uitvoering. De topuitvoering krijgt daarbij zelfs een geavanceerdere multi-link achterwielophanging voor extra rijcomfort. En met meegespoten wielkasten bij de Qashqai N-Design versie, krijgt de SUV een extra vleugje verfijning.

De achterkant en bagageruimte van de nieuwe Nissan Qashqai

Hoewel de veranderingen aan de achterkant subtieler zijn, zijn ze zeker niet onopgemerkt. De achterlichten zijn bijvoorbeeld kleurloos wanneer de auto uit staat, maar zodra je de lichten aanzet, verandert dit in een levendige, nieuwe tint rood, genaamd ‘Super Red’. Een kleine maar stoere upgrade die het moderne karakter van de Qashqai benadrukt. Verder heeft de bumper ook een nieuwe, sportievere uitstraling gekregen, wat bijdraagt aan het dynamische en krachtige design.

Qua ruimte blijft de vernieuwde Qashqai trouw aan zijn voorganger, omdat het een facelift betreft en dus de auto zijn afmetingen heeft behouden. De bagageruimte biedt nog steeds een ruime 504 liter, perfect voor de dagelijkse boodschappen of weekendtrips met het gezin. En met handige functies zoals verstelbare bodemplaten, creëer je gemakkelijk extra vakken of een vlakke laadvloer. Heb je iets modderigs te vervoeren? Geen probleem: de omkeerbare bodemplaten hebben aan de ene kant bekleding en aan de andere kant hard plastic, wat makkelijk schoon te maken is.

Lees verder onder de video

Bekijk onze review video van de nieuwe Nissan Qashqai (2024) facelift

Nissan Qashqai 2024 interieur

Binnenin de Qashqai heeft Nissan gezorgd voor een moderne upgrade. Een 12,3 inch touchscreen met het Android Automotive besturingssysteem biedt alles wat je nodig hebt, dankzij de naadloze integratie van Google-apps zoals Google Maps en Google Assistant. Daarnaast kun je ook vele andere apps downloaden, denk hierbij aan Spotify of Waze.

Je kunt de auto luxe aankleden met Alcantara sierdelen of mooie sfeerverlichting die je in maar liefst 64 verschillende kleuren kunt instellen. Hiermee kun je wat warmte en sfeer aanbrengen in de auto. De knoppen voor de klimaatregeling zijn opvallend groot en fysiek, wat een verademing is in een tijd waarin veel auto's kiezen voor minimalistische of zelfs verborgen bedieningselementen. Handig, intuïtief en functioneel.

Ook veiligheid staat voorop in deze nieuwe Qashqai. Met vier camera’s rondom heb je altijd volledig zicht, zelfs op plekken die normaal lastig in te schatten zijn. Daarnaast is de auto uitgerust met tal van aanvullende (verplichte) veiligheidssystemen. Deze kun je eventueel gemakkelijk aan- of uitzetten met één druk op de knop. Handig wanneer je ze wel wilt gebruiken op de snelweg, maar niet in de stad, of andersom.

De prestaties van de Nissan Qashqai facelift en het motoraanbod

Onder de motorkap blijft de keuze simpel maar krachtig. Je hebt de keuze uit twee 1,3 liter mild-hybride benzinemotoren met 140 of 158 pk. Of je kunt kiezen voor de full-hybride variant met met 190 pk, dankzij de innovatieve e-Power techniek. Deze e-Power variant is volledig elektrisch aangedreven, zonder dat je de auto hoeft op te laden. De benzinemotor laadt de accu namelijk doorlopend op terwijl je rijdt. Een perfecte combinatie van zuinigheid en comfort, omdat je wél de voordelen van elektrisch rijden ervaart maar geen laadstress hoeft te hebben.

Het eindoordeel van onze nieuwe Nissan Qashqai review

Met deze nieuwe facelift van de Qashqai biedt Nissan je een SUV die nóg meer rijplezier en comfort levert, terwijl hij trouw blijft aan zijn praktische en degelijke roots. Van het vernieuwde samurai-geïnspireerde design tot de high-tech updates in het interieur; de Qashqai is weer klaar voor de toekomst. Het is een praktische SUV, zonder onnodig veel poespas maar wel met precies dat wat je wél nodig hebt.
Ben je benieuwd geworden? Bekijk hier meer informatie en vraag vrijblijvend een proefrit aan, of bezoek één van de Nissan-vestigingen van Hedin Automotive voor meer informatie en advies.