RAM 1500 review

De iconische pick-up heeft een facelift gehad.

Auteur

Nienke

Publicatiedatum

30-08-2024

Leestijd

5 minuten

Tags

Reviews
Blog

De RAM 1500 (2025) review: wat is er nieuw?

Na zes jaar komt RAM met een gloednieuwe facelift voor de iconische 1500. Het model heeft verschillende updates ondergaan, met enkele grote veranderingen die zowel de prestaties als het uiterlijk verbeteren. In deze review vertellen we wat deze nieuwe versie te bieden heeft en waarom de RAM 1500 de perfecte keuze is voor liefhebbers van kracht, luxe en veelzijdigheid.

RAM 1500 2025 motor en prestaties: de V8 verdwijnt

De grootste verandering aan de 2025 RAM 1500 is ongetwijfeld de nieuwe motor. De klassieke 5.7L V8 Hemi heeft plaatsgemaakt voor een krachtigere en efficiëntere 3.0L 6-in-lijn Hurricane motor, uitgerust met twee turbo’s. Ondanks de kleinere motorinhoud, levert deze nieuwe motor wél meer vermogen dan zijn voorganger. Je hebt de keuze tussen een standaard output van 420 pk met 635 Nm koppel, of een high output van maar liefst 540 pk en 706 Nm koppel. Dit betekent dat de nieuwe RAM niet alleen sneller en krachtiger is, maar ook een indrukwekkende trekkracht van 5.252 kg biedt – hoewel in Nederland de wettelijke limiet op 3.500 kg ligt. Het laadvermogen bedraagt 900 kg.

Wat de nieuwe motoren nog aantrekkelijker maakt, is hun efficiëntie. Ze zijn ongeveer 15% zuiniger dan de vorige generatie, wat niet alleen goed nieuws is voor je portemonnee, maar ook voor het milieu iets scheelt.

Vernieuwd exterieur: stoerder en moderner

Aan de buitenkant zijn de veranderingen net zo indrukwekkend. De nieuwe voorkant van de RAM 1500 heeft een moderne uitstraling gekregen en oogt daardoor iets meer verfijnd. De grille is groter geworden en varieert per uitvoering. De koplampen zijn smaller en dreigender, geïnspireerd op de Limited-uitvoering van het vorige model. Deze zijn nu standaard uitgerust met LED-technologie, wat niet alleen voor een betere zichtbaarheid zorgt, maar ook bijdraagt aan het moderne design.

Praktische opties van de RAM 1500 2025: Multifunctionele Tailgate en RAM Box

Een handige features is de optionele Multifunction Tailgate. Dan opent de laadklep, die in ongelijke delen is verdeeld, zijwaarts in plaats van naar beneden, waardoor hij niet in de weg zit. Dit is vooral handig wanneer je zware spullen direct in de laadbak wilt tillen of wanneer je bijvoorbeeld een aanhanger hebt aangekoppeld. Daarnaast is de RAM Box een opvallende toevoeging. Deze biedt niet alleen extra opbergruimte boven de wielkasten, maar is ook voorzien van stroomvoorziening. Echter is dit wel een Amerikaanse aansluiting met bijbehorend voltage.

Lees verder onder de video

Bekijk onze review video van de nieuwe RAM 1500 (2025)

Luxe interieur in de nieuwe RAM 1500

Stap in de nieuwe RAM 1500 modeljaar 2025 en je wordt verwelkomd door een ruim en stoer vormgegeven interieur. Standaard uitgerust met een 12-inch scherm, maar kies je voor een luxere uitvoering, dan krijg je zelfs een 14.4-inch scherm én een 10-inch display voor de bijrijder. Deze high-end versies bieden ook een head-up display en een digitale achteruitkijkspiegel, wat bijdraagt aan de moderne en ontspannen rijervaring.

De stoelen zijn ergonomisch ontworpen en bieden vele verstelmogelijkheden, inclusief stoelverwarming en ventilatie. De duurdere uitvoeringen gaan zelfs een stap verder met een massagefunctie. Het Harman Kardon geluidssysteem met 19 speakers, of het topmodel met 23 speakers van Klipsch, zorgt voor een ongeëvenaarde audio-ervaring, perfect voor lange ritten.

Rijden in de RAM 1500 2025: soepeler, stiller en veiliger

Ondanks de ‘kleinere motor’ doet hij niet onder voor de V8 en levert hij ongelooflijk veel kracht. Dit heeft hij mede te danken aan de dubbele turbo die hiervoor in de plaats is gekomen, die zorgt voor een directere respons bij het intrappen van het gaspedaal en een hoger vermogen en meer koppel, vooral bij lagere toerentallen.

De rijervaring in de nieuwe RAM 1500 is aanzienlijk verbeterd dankzij de stillere motor en verbeterde isolatie van de cabine. Deze combinatie zorgt voor een soepelere en comfortabelere rit, of je nu door de stad rijdt of off-road gaat. De RAM 1500 biedt verschillende rijmodi zoals Normal, Tow, Snow, Sport, en Off-Road, zodat je altijd optimaal kunt rijden, ongeacht de omstandigheden.

Veiligheid staat ook centraal in de 2025 RAM 1500, met standaardfuncties zoals dodehoekdetectie en cruise control. Bovendien is er een uitgebreid trailer pakket beschikbaar, wat vooral handig is voor het manoeuvreren en monitoren van je aanhanger.

De topuitvoering van de RAM 1500 2025: de Tungsten

Een speciale vermelding verdient de nieuwe topuitvoering van de RAM 1500: de Tungsten. Deze overtreft de eerdere Limited-uitvoering met extra luxe en technologie, zoals een elektrische laadklep, speciale lederen stoelen, en een geavanceerd audiosysteem. Met de Tungsten zet RAM naar eigen zeggen een nieuwe standaard voor luxe in pick-up trucks, die je echt moet ervaren om te geloven.

Conclusie van de nieuwe RAM 1500, modeljaar 2025

Samengevat heeft de RAM 1500 voor 2025 een frisse upgrade gekregen qua uiterlijk, waarbij met name de voorkant is veranderd met een grotere grille en nieuwe koplampen. Binnenin vinden we nieuwe infotainmentschermen, verbeterde rijhulpsystemen en unieke audio-installaties. De grootste verandering heeft onder de motorkap plaatsgevonden, waarbij de kenmerkende V8 Hemi motor is vervangen door een efficiëntere 3.0L inline-six Hurricane motor. Qua prestaties doet de nieuwe RAM 1500 echter niets onder ten opzichte van zijn voorganger.

Deze pick-up biedt een ongeëvenaarde combinatie van kracht, luxe, en veelzijdigheid, perfect voor zowel zakelijk als privé. We nodigen je van harte uit om de nieuwe RAM 1500 zelf te komen ontdekken tijdens een proefrit. Wacht niet te lang, want de BPM-regeling gaat in 2025 veranderen, waardoor dit hét moment is om jouw nieuwe RAM te bestellen. Want duizenden euro’s extra kun je wel beter besteden, toch?